Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na krem ze szparagów

KL
Przepis na krem ze szparagów
Przepis na krem ze szparagów KL
Jak przyrządzić krem ze szparagów? Polecamy nasz przepis:

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na krem ze szparagów
Składniki:
Pęczek białych szparagów
1 szkl. bulionu
1 szkl. kremówki
Łyżka masła
2 żółtka
Mała cebula
Sok z cytryny
Gałka muszkatołowa
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Szparagi dokładnie myjemy, odkrawamy zdrewniałe końcówki i obieramy. Następnie tak przygotowane szparagi wkładamy do zimnej wody z sokiem z cytryny, aby nie pociemniały.

W rondlu na maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy odsączone szparagi, zalewamy je bulionem i dusimy przez 15 minut. Następnie z wywaru wyjmujemy 2-3 szparagi i kroimy je. Szparagi w rondlu miksujemy na gładki krem, dolewając śmietankę roztrzepaną z żółtkami. Zagotowujemy i przyprawiamy. Gotowy krem nalewamy do miseczek i do każdej z nich wkładamy po kilka kawałków szparagów.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto