Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Składniki:
Wywar warzywno-mięsny:
żeberko wędzone
pietruszka, marchew, seler, ziemniaki, por
Do zupy:
kapusta kiszona
cebulka
masło
sól, pieprz
kminek, lubczyk
Sposób przygotowania:
Gotujemy wywar warzywno--mięsny (żeberko wędzone, pietruszka, marchew, seler, ziemniaki, por w kostkę) Pora wcześniej dusimy na maśle.
Gdy warzywa są miękkie, wyciągamy żeberko; ugotowane mięsko kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Dodajemy posiekaną kapustę kiszoną, podsmażoną na maśle cebulę i gotujemy około 15 minut. Dodajemy sól, pieprz, kminek, lubczyk do smaku.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?