Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Sadzone jaja na tostach z chrupiącym bekonem i rukolą
Składniki:
2 jajka
boczek wędzony 60 g
rukola 10 g
2 kromki pieczywa tostowego
szczypiorek 5 g
sól, pieprz
Stopień trudności: łatwy
Czas wykonania: 10 min.
Sposób przygotowania:
Boczek wędzony kroimy w plastry i podsmażamy na patelni. Pieczywo tostowe wkładamy do tostera i czekamy aż będzie miało złoty kolor. Następnie na patelnię wbijamy jajka i smażymy.
Przygotowane składniki układamy kolejno na talerzu: pieczywo tostowe, rukolę, chrupiące plastry boczku, jaja sadzone. Talerz posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy na gorąco.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?