Pomysł na obiad - risotto z warzywami i kiełbasą
Składniki:
ryż arborio, bulion, wytrawne białe wino, ulubiona kiełbasa, marchew, pieczarki, groszek zielony, cebula, cukinia, pomidory, czerwona fasola z puszki, koperek, oliwa, masło, sól, pieprz
Zobacz też inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Przygotowanie:
Na oliwie szklimy pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę, dodajemy do niej ryż i podsmażamy. Zalewamy winem tak, by ryż był przykryty, przyprawiamy i czekamy aż wino wyparuje. Następnie potrawę podlewamy bulionem i te czynności wykonujemy na przemian do chwili, aż ryż będzie prawie miękki. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę, marchewkę, pieczarki i cukinię, dodajemy do ryżu z fasolą i groszkiem. Dusimy aż ryż i warzywa będą miękkie. Przed podaniem posypujemy koperkiem.
Zobacz też: Zupa ziemniaczana jak u babci (PRZEPIS)
Czekamy na Wasze przepisy na Wrocławski obiadek. Nadsyłajcie je na adres: [email protected]
Autorów nagradzamy książkami kucharskimi.
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?