„Pasta Mia” przy ul. M.Curie-Skłodowskiej 38 działa od grudnia. Serwuje dania na wynos: makaron w pięciu wzorach i z różnymi sosami oraz ravioli w trzech kształtach i z nietypowymi nadzieniami.
– Produkujemy makaron z semoliny. To mąka używana w tym celu we Włoszech – mówi Agnieszka Bronisz, współwłaścicielka restauracji.
Makaron jest świeży, dlatego nie trzeba go długo gotować. Restauracji pozwala to również na konkurowanie w tempie przyrządzania dań z niejednym barem fast-food.
A skąd pomysł na taki biznes? – Na zachodzie takie restauracje są coraz bardziej popularne, a zamiłowanie do włoskiej kuchni też ma swoje znaczenie – przyznaje Bronisz.
Chociaż idea jest włoska, to w „Pasta Mia” można też znaleźć polskie smaki, na przykład ravioli z kapustą i z grzybami. Wszystkie dania pakowane są do termicznych kubków i na pewno nie wystygną, zanim zaniesiemy je do domu. – Pozostają ciepłe przez półtorej godziny – zapewnia Bronisz.
W „Pasta Mia” można też znaleźć polskie smaki, m.in. ravioli z kapustą i z grzybami.
Czytaj także:
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?