Z opublikowanych przez firmę Nielsen danych wynika, że cały przemysł mięsny opiera się w Polsce na niepozornej parówce. Okazuje się, że klienci supermarketów i hipermarketów wśród wędlin najczęściej sięgają właśnie po nie. I na tych informacjach kończą się dane dotyczące parówek przygotowane przez firmę Nielsen. Więcej, niestety na temat parówki się nie dowiemy. Tajemnicą nadal pozostanie jej skład. Przedstawiciele firm mięsnych i producenci strzegą tej tajemnicy. Natomiast specjaliści do spraw rynku spożywczego przekonują ciekawskich, że lepiej nie wiedzieć, z czego robi się parówki.
Źródło: Puls Biznesu/TVN 24
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?