Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Strażacy mieli pełne ręce roboty. Pięć pożarów w powiecie olkuskim!

Strażacy mieli pełne ręce roboty. Pięć pożarów w powiecie olkuskim!

IV LIGA PIŁKARSKA. Derby zachodniej Małopolski na jedno trafienie. Wyniki 29. kolejki

IV LIGA PIŁKARSKA. Derby zachodniej Małopolski na jedno trafienie. Wyniki 29. kolejki

Polecamy

Koncert narodowy w Filharmonii Lubelskiej już 3 maja

Koncert narodowy w Filharmonii Lubelskiej już 3 maja

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio