Piekarnia była skontrolowana kilka dni temu. Inspektorzy zanotowali wiele uchybień. Właściciel piekarni usunął usterki i zaprosił sanepid na ponowną,sprawdzającą kontrolę, która skończyła się dla niego zamknięciem lokalu. - Wszędzie były mole, chodziły po ścianach, po workach z mąką - wyjaśnia Barbara Sawa-Wojtanowicz, kierownik sekcji żywności lubelskiego sanepidu.
To nie koniec.
W poniedziałek sanepid skontrolował "Gospodę u Alfreda" przy al. Spółdzielczości Pracy. - Mieliśmy interwencję od klientki, która zauważyła ślady gryzoni - mówi Barbara Sawa-Wojtanowicz. - Rzeczywiście odchody myszy były w szafkach z czystymi naczyniami i w pomieszczeniu gdzie przygotowywało się warzywa.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?