Wino produkowane dla lubelskiej spółki w małych sycylijskich winnicach nazywa się REGGIO. W sklepach znajdziemy wytrawne białe i wytrawne czerwone.
– Poszerzamy naszą ofertę. Tym razem postanowiliśmy wejść w segment win – mówi Staręga. – Pojechaliśmy na Sycylię. Degustowaliśmy pięć różnych gatunków, ostatecznie wybór padł na lekko wytrawne, aromatyczne.
Pierwszy transport z Sycylii to 80 tys. butelek.
Dystrybucja zacznie się za kilka dni. Wina będzie można kupić tam, gdzie sprzedawane są piwa z Perły. Cena? W przedziale 20–30 zł.
Jak zapowiada kierownictwo Perły, pierwszy transport REGGIO ma przetrzeć szlaki. Perła już myśli o poszukiwaniu kolejnych win.
Dwa tygodnie temu na sklepowe półki trafiło piwo „Perła Miodowa”.
Trunek powstaje na bazie miodu z lubelskiego Apisu. Podobnie jak „Trybunalskie Miodowe”, które weszło do oferty Perły pół roku temu.
Piwo „Trybunalskie” było produkowane przez lubelski browar do 1981 roku. Teraz wróciło jako „Trybunalskie Miodowe”.
Perła złożyła wniosek o zastrzeżenie tej nazwy do Urzędu Patentowego. Ale prawo do nazwy „Trybunalskie” rości sobie także browar z Piotrkowa Trybunalskiego.
Prezes Supady zapowiada, że jeśli Perła nie zmieni nazwy swojego piwa, on pójdzie do sądu.
Tymczasem sprzedaż „Trybunalskiego Miodowego” rośnie. Jest porównywalna jest już z piwem „Lubelskie Pils”.
Czytaj także:
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?