Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowa Czarcia Łapa

Anna Jasińska
Anna Jasińska
Restauracja Czarcia Łapa rusza w nowej odsłonie. Oficjalnie lokal otwierany jest w niedzielę, 23 listopada.

Co się zmieniło w restauracji? Przede wszystkim wystrój. Wnętrze inspirowane jest estetyką pochodzącą z epoki baroku i renesansu, nawiązującej do okresu powstania Starego Miasta. Kolorystyka lokalu związana jest z tematyką diabelską, na ścianach jest więc nasycona czerwień i głęboka czerń.

- Ducha nowoczesności oraz współczesnego podejścia do gastronomii oddaje niekonwencjonalne zaprojektowana kuchnia i wykonane na zamówienie drewniane meble. Przeważa kamień, drewno i tkaniny – opowiada Jakub Jasiński, współwłaściciel lokalu.

Jeśli chodzi o menu, podstawą jest kuchnia międzynarodowa, oparta na polskich smakach. Strona muzyczna lokalu również prezentuje się różnorodnie. W nowej Czarciej Łapie usłyszymy m.in. poezję śpiewaną oraz recitale. Obejrzymy i występy kabaretowe.

Każdy, kto nie ma jeszcze planów związanych z Andrzejkami, będzie miał okazję sprawdzić, jak prezentuje się ta kultowa restauracja na Starym Mieście. - W ostatnią sobotę miesiąca planujemy bal andrzejkowy w nowej Czarciej Łapie - zachęca Jakub Jasiński.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto