Co się zmieniło w restauracji? Przede wszystkim wystrój. Wnętrze inspirowane jest estetyką pochodzącą z epoki baroku i renesansu, nawiązującej do okresu powstania Starego Miasta. Kolorystyka lokalu związana jest z tematyką diabelską, na ścianach jest więc nasycona czerwień i głęboka czerń.
- Ducha nowoczesności oraz współczesnego podejścia do gastronomii oddaje niekonwencjonalne zaprojektowana kuchnia i wykonane na zamówienie drewniane meble. Przeważa kamień, drewno i tkaniny – opowiada Jakub Jasiński, współwłaściciel lokalu.
Jeśli chodzi o menu, podstawą jest kuchnia międzynarodowa, oparta na polskich smakach. Strona muzyczna lokalu również prezentuje się różnorodnie. W nowej Czarciej Łapie usłyszymy m.in. poezję śpiewaną oraz recitale. Obejrzymy i występy kabaretowe.
Każdy, kto nie ma jeszcze planów związanych z Andrzejkami, będzie miał okazję sprawdzić, jak prezentuje się ta kultowa restauracja na Starym Mieście. - W ostatnią sobotę miesiąca planujemy bal andrzejkowy w nowej Czarciej Łapie - zachęca Jakub Jasiński.
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?