Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Naleśniki Suzette z supreme i sorbetem pomarańczowym
Składniki:
mleko
mąka
2 jajka
cukier 100 g
pomarańcza
masło klarowane
likier Grand Marnier
Sposób przygotowania:
Naleśniki przygotowujemy tradycyjnym sposobem. Miksujemy jajka, dodajemy do nich mleko i mąkę. Po usmażeniu naleśników, przygotowujemy karmel. Do rondelka wsypujemy 100 g cukru i czekamy aż się stopi. Następnie dodajemy wyciśnięty sok i startą skórkę z pomarańczy. Naleśniki odsmażamy na klarowanym maśle i podajemy z wcześniej przygotowanym sosem i dodatkiem likieru Grand Marnier.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?