Steki z wołowiny pochodzą od krów rasy angus z Argentyny. W restauracji przyrządza się z nich podobno najlepsze hamburgery w mieście. Bułki przygotowywane są na miejscu, z własnych receptur, bez polepszaczy. W środku burgera znajdziemy mnóstwo dodatków. Oprócz wołowiny, także bekon, pomidor, ser, ogórek konserwowy, sałatę. Za taką porcję zapłacimy od 20 złotych wzwyż. Stek z frytkami, krążkami cebulowymi i warzywami kosztuje ok. 40-60 zł. W menu znajduje się również włoska pizza z pieca opalanego drewnem.
Potrawy z menu "Kuźni" można określić jako polską kuchnię z dobrą wołowiną. Idąc tym tropem wnętrze lokalu zostało wystylizowane na amerykańską nutę.
Z polskich potraw można skosztować pierogów ruskich za 12 zł, żurku staropolskiego z grzybkiem na zakwasie za 9,5 złotych oraz tradycyjnego schabowego za 12 zł. Ta różnorodność podoba się gościom lokalu, bo gdy raz trafią do "Kuźni", są jej ciągle wierni.
Kliknij w zdjęcie i zobacz przepisy na dania z restauracji "Kuźnia"
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?