Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lubelskie restauracje: Sezon na grillowanie z "Kuźnią"

Gabriela Bogaczyk
Steki  z  angusa

Składniki:
250 g steku z łopatki wolowej, sól morska, pieprz, krążki cebulowe, warzywa z grilla
 
Sposób przygotowania:
Stek pochodzi od krów rasy mięsnej angus z Argentyny. Część, z której pochodzi nasz stek, to łopatka. Jest to mięso miękkie i soczyste dzięki delikatnej warstwie tłuszczu. Najlepiej smakuje, jeżeli jest grillowane w stopniu średnio wysmażonym. Stek marynowany jest w soli morskiej i pieprzu młotkowanym. Jego waga to ok. 250 g. Doskonałym dodatkiem do steku są warzywa z grilla lub krążki cebulowe. Nasze steki podajemy z trzema sosami do wyboru - salsa, miodowo-musztardowy lub z zielonego pieprzu.
Steki z angusa Składniki: 250 g steku z łopatki wolowej, sól morska, pieprz, krążki cebulowe, warzywa z grilla Sposób przygotowania: Stek pochodzi od krów rasy mięsnej angus z Argentyny. Część, z której pochodzi nasz stek, to łopatka. Jest to mięso miękkie i soczyste dzięki delikatnej warstwie tłuszczu. Najlepiej smakuje, jeżeli jest grillowane w stopniu średnio wysmażonym. Stek marynowany jest w soli morskiej i pieprzu młotkowanym. Jego waga to ok. 250 g. Doskonałym dodatkiem do steku są warzywa z grilla lub krążki cebulowe. Nasze steki podajemy z trzema sosami do wyboru - salsa, miodowo-musztardowy lub z zielonego pieprzu.
Fani wołowiny i steków doskonale odnajdą się w "Kuźni" przy ul. Północnej. Od soboty czekają na nich grill i wędzarnia w formie żeliwnej ciuchci. W ogródku restauracji będą się opiekać mięsa i wędzić ryby. Głównie świeży pstrąg, łosoś i sandacz w towarzystwie warzyw.

Steki z wołowiny pochodzą od krów rasy angus z Argentyny. W restauracji przyrządza się z nich podobno najlepsze hamburgery w mieście. Bułki przygotowywane są na miejscu, z własnych receptur, bez polepszaczy. W środku burgera znajdziemy mnóstwo dodatków. Oprócz wołowiny, także bekon, pomidor, ser, ogórek konserwowy, sałatę. Za taką porcję zapłacimy od 20 złotych wzwyż. Stek z frytkami, krążkami cebulowymi i warzywami kosztuje ok. 40-60 zł. W menu znajduje się również włoska pizza z pieca opalanego drewnem.

Potrawy z menu "Kuźni" można określić jako polską kuchnię z dobrą wołowiną. Idąc tym tropem wnętrze lokalu zostało wystylizowane na amerykańską nutę.

Z polskich potraw można skosztować pierogów ruskich za 12 zł, żurku staropolskiego z grzybkiem na zakwasie za 9,5 złotych oraz tradycyjnego schabowego za 12 zł. Ta różnorodność podoba się gościom lokalu, bo gdy raz trafią do "Kuźni", są jej ciągle wierni.

Kliknij w zdjęcie i zobacz przepisy na dania z restauracji "Kuźnia"

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto