Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Krem z marchwi
Składniki:
Pietruszka, seler i por na wywar
marchew
sok z pomarańczy
kurkuma
sól, pieprz
śmietana
prażone ziarna słonecznika
Sposób przygotowania:
Gotujemy wywar warzywny (pietruszka, seler, por). Po wyjęciu warzyw wrzucamy marchew (mogą być duże kawałki, tak żeby była ona całkiem przykryta wywarem) i gotujemy aż marchew będzie miękka. Dodajemy sok z pomarańczy (1/5 całości zupy) i dokładnie miksujemy.
Dodajemy sól, pieprz, kurkumę do smaku. Podajemy z łezką śmietany i prażonymi ziarnami słonecznika.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?