- Pracodawca ma obowiązek zapewnienia w określonej porze roku tzw. posiłków regeneracyjnych - wyjaśnia dr Lidia Jaskuła, rzecznik KUL. - Musi zapewnić pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych nieodpłatnie posiłki oraz napoje.
Jeżeli pracodawca nie ma możliwości wydawania posiłków np. ze względów organizacyjnych, pracownik może sam sobie je przygotowywać z otrzymanych produktów. Jak wskazuje uczelnia, konserwy trafią do pracowników Działu Remontów, pracowników Działu Administracyjno-Gospodarczego oraz Wewnętrznej Straży Porządkowej.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
Maturzyści zakończyli rok szkolny. Czekają na nich egzaminy maturalne
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?