MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchnia i kulinaria renesansu! VI Międzynarodowy Festiwal Renesansu

Marcin Jaszak
materiały prasowe
Już w najbliższy piątek rozpocznie VI Międzynarodowy Festiwal Renesansu. W programie nie za-braknie tematycznych wykładów, warsztatów, pokazów, spektakli i koncertów. Ich główną tematyką tej edycji festiwalu będzie „Człowiek Renesansu od kuchni”.

Tańce, śpiewy, żonglerka i renesansowe smaki

- Naszymi gwiazdami na pewno będą Szelindek Zespół Muzyki Dawnej z Węgier, Trupa Kome-dianty z Krakowa, zespół Capella All’antico z Zamościa, znakomity Chór Camerata Lubelska, Akademia Tańca Dawnego z Warszawy, Zespół Ver Vetustatis z Warszawy, Historyczna Żonglerka Flagami, Zespół Tańca Dawnego Belriguardo, a także wybitni specjaliści z dziedziny renesansu, kultury dawnej i historii. Tematykę kulinariów, smaków na dawnym stole przybliży Mistrz Kuchni Kamil Kotarski – pisze organizator.

Najważniejsze wydarzenia odbędą się w Muzeum Ziem Wschodnich Dawnej Rzeczypospolitej, plac Litewski 3, Teatrze Starym w Lublinie, ul. Jezuicka 18, Bazylice i sali konferencyjnej klaszto-ru oo. Dominikanów, ul. Złota 9, Młodzieżowym Domu Kultury nr 2 w Lublinie, ul. Bernardyńska 14A.

VI Międzynarodowy Festiwal Renesansu – „Człowiek Renesansu od kuchni”

Gdzie: Lublin

Kiedy: 14-16 czerwca Program wydarzeń

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Koniec sprawy Assange'a. Ugoda z USA zapewnia mu wolność

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto