Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kraków. Dania na Wigilię na zamówienie 2017. Catering wigilijny, potrawy wigilijne na zamówienie [LISTA LOKALI]

Emilia Krakowska
Kraków. Dania na Wigilię na zamówienie 2017. Catering wigilijny, potrawy wigilijne na zamówienie [LISTA LOKALI]
Kraków. Dania na Wigilię na zamówienie 2017. Catering wigilijny, potrawy wigilijne na zamówienie [LISTA LOKALI] Marek Zakrzewski
Catering wigilijny w Krakowie. Święta już za pasem, a ty wciąż nie masz pomysłu na potrawy wigilijne? Brakuje ci czasu na zakupy i gotowanie? Najchętniej byś coś zamówił żeby mieć to z głowy, ale nie wiesz jak to zrobić? Przedstawiamy listę restauracji i firm cateringowych, które wezmą całe gotowanie na siebie.

Catering wigilijny w Krakowie, potrawy wigilijne na zamówienie [LISTA LOKALI]

Wigilia zbliża się wielkimi krokami, jednak praca, dodatkowe zajęcia i porządki świąteczne zabierają czas, którego coraz częściej zaczyna brakować w domach krakowian. Wielu z nich decyduje się na zamówienie potraw na kolację wigilijną. Niektórzy jeszcze nie znaleźli odpowiedniej restauracji, która by się tego podjęła. Właśnie dla nich stworzyliśmy listę miejsc, gdzie inni przygotują dobre jedzenie za ciebie.

Dania na Wigilię na zamówienie 2017 w Krakowie: "Gościniec Floriański" oraz "Gościniec pod Zamkiem"

Restauracja "Gościniec Floriański" oraz "Gościniec pod Zamkiem" oferują kolację wigilijną u siebie w lokalu. W menu znajdą się takie potrawy jak: barszcz czerwony z uszkami, zupa grzybowa, smażone dzwonko z karpia podane z kapustą z grochem, kotlet z dorsza podany na czerwonej kapuście z orzechami i rodzynkami, kluski z makiem i żurawiną, a także kutia. Będzie również bufet szwedzki bez ograniczeń. Każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Cena za jedną osobę, to 160 złotych. (ul. Floriańska 21, kontakt: tel. 12 341-69-83 lub ul. Stradomska 11, tel. 503-127-907)

Potrawy na wynos oferuje restauracja „Biała Róża”, w jej ofercie znajdziemy przekąski zimne, takie jak: marynowane śledzie w śmietanie (7,00 zł za 100 g), filet z pstrąga w marynacie z korzennymi warzywami (11,00 zł za 100 g), czy karpia po żydowsku (16,00 zł za 100 g).

Catering wigilijny w Krakowie: pieczone mięsa, pasztety, przekąski gorące, sałatki, zupy, dania gorące

Oprócz zimnych przekąsek znajdziemy również pieczone mięsa, pasztety, przekąski gorące, sałatki, zupy, dania gorące, w których nie zabraknie miejsca dla karpia w kilku odsłonach, a także sosy na zimno. Warto zapoznać się z bogatą ofertą tej restauracji. (ul. Straszewskiego 16, kontakt: tel. 12 421-51-90)

Gusto Catering Service zachęca do skorzystania ze swojej oferty większe grono zainteresowanych (organizują głównie Wigilie firmowe). Oprócz dwóch podstawowych zestawów, firma jest również otwarta na propozycje klientów. Jako przystawkę oferują, m.in. ręcznie klejone pierogi z kapustą i grzybami lub gęsiną i żurawiną, na pierwsze danie proponują świąteczny barszcz czerwony z uszkami, a na danie główne do wyboru panierowany filet z miruny nowozelandziej, filet z karpia zatorskiego lub panierowany filet z dorsza. W zestawie są również dodatki. Na deser jest m.in. sernik świąteczny z czekoladą i konfiturą z pomarańczy, a także strudel makowy z bakaliami. Tutaj za osobę zapłacimy ok. 80 zł. (Kontakt: 601-435-550)

Dania na Wigilię na zamówienie 2017 w Krakowie: barszcz czerwony, zupa grzybowa, karp panierowany

Pomidor catering oprócz drobnych zimnych przekąsek na paterach oferuje również dania na ciepło i desery. Można tutaj znaleźć np. barszcz czerwony z krokietem pieczarkowym (9,00 zł za 300 ml), wigilijna zupa grzybowa z łazankami (9,00 zł za 300 ml), karp panierowany z dodatkami (28,00 zł za porcję), łosoś z grilla z dodatkami (28,00 zł za porcję), gołąbki z kaszą i pieczarkami (13 zł za 2 sztuki). W deserach jest m.in. makowiec królewski z bakaliami (5,00 zł za porcję) oraz piernik (4,00 zł za porcję). (ul. Wrocławska 54, kontakt: tel. 12 341-54-96)

Na uroczystą kolację wigilijną zaprasza również Starka Restaurant & Vodkas, która w swojej ofercie przewiduje napoje, półmisek zakąsek z akcentami wigilijnymi, zupy, dania główne, deser z kawą. W tym zestawie będzie można znaleźć karpia filetowanego w galarecie, żurek z grzybami i ziemniakami, pstrąga podawanego z masłem czosnkowo-pietruszkowym i dodatkami, borowiki z porem i pieczarkami z patelni, a na deser do wyboru; domowa szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną lub sernik z rodzynkami, sosem malinowym, polewą czekoladową i bitą śmietaną. Za ten zestaw będzie trzeba zapłacić 95 zł za osobę. W drugiej ofercie będą m.in. krem grzybowy z grzybów leśnych z łazankami, złocisty łosoś pieczony pod kołderką z pistacji z dodatkami, a na deser ciasto czekoladowe z likierem Kahlua i konfiturą wiśniową lub wigilijny tort orzechowy z masą kawową i Baileys’em. Za jedną osobę w tej ofercie zapłacimy 115 złotych. W obu ofertach jest przewidziana darmowa lampka chilijskiego wina. (ul. Józefa 14, kontakt: 12 430-65-38)

Catering wigilijny w Krakowie: bogata oferta wigilijna

Dla osób, które niekoniecznie chcą zjeść kolację wigilijną w Krakowie, swoją ofertę przedstawia Karczma Rohatyna w Kryspinowie. Do wyboru są dwa zestawy, pierwszy z nich składa się z zupy (grzybowa z łazankami lub barszcz czerwony z uszkami), dania głównego (karp smażony lub filet z dorsza atlantyckiego serwowane z dodatkami) oraz deser (sernik przy kawie lub herbacie). Za jedną osobę zapłacimy 70 zł). W drugim zestawie będzie można wybrać; krem z borowików, zupę grzybową z łazankami lub barszcz czerwony z uszkami, na drugie karpia smażonego lub łososia grillowanego z dodatkami, dostępna będzie również zimna płyta z sałatkami, śledziem w śmietanie, tatarem z łososia i babeczkami nadziewanymi, a także płyta gorąca (roladki szpinakowe z serem pleśniowym, pierogi, łazanki z kapustą). Deser taki sam jak w zestawie pierwszym. Tutaj kolacja wigilijna będzie nas kosztowała 115 zł za osobę. (Cholerzyn 361, kontakt: tel. 509-230-180)

Bardzo bogatą ofertą wigilijną zachęca Dynia Resto Bar, każdy znajdzie tutaj zestaw dla siebie, ponieważ propozycje są cztery, a restauracja chętnie uwzględni również indywidualne potrzeby klienta. Ceny wynoszą tutaj od 69 do 84 złotych za osobę. W ofercie przewidziane są przystawka, zupa, danie główne, deser i napoje. Znajdziemy tu śledzie po kaszubsku, krem z pieczonych buraków z jabłkiem, dorsza pieczonego z tymiankiem , podanego na kaszotto jęczmiennym i borowikiem, świąteczny makowiec z jabłkami oraz wiele innych potraw, które niewątpliwie sprawią przyjemność naszym kubkom smakowym. W każdym z zestawów jako napój uwzględniona jest lampka wina i woda mineralna (ul. Krupnicza 20, kontakt: tel. 12 430-08-38).

Modern catering również ma bogate menu wigilijne, które jest zarówno tradycyjne, jak i posiada elementy nowoczesności. W swojej ofercie mają zarówno śledzie w śmietanie, tatara z wędzonego łososia, rybę po grecku, jak również sosy, czy pierogi. Wśród zup z pewnością znajdziemy swoich faworytów. Oprócz tradycyjnego barszczu czerwonego, czy kremu z borowików jest tutaj także barszcz czerwony z suszonymi śliwkami oraz wigilijna zupa rybna z szafranem. W daniach głównych jest pstrąg pieczony w migdałach, smażony karp królewski podany z czerwoną kapustą z octem balsamicznym , a nawet pierś z kaczki z sosem z czarnej porzeczki z migdałami. Wśród deserów są zarówno tarty, jak również świąteczna kutia z miodem, , czy strucla z makiem i bakaliami. Firma przyjmuje zamówienia zarówno na realizację całego przyjęcia, jak i na poszczególne potrawy. (kontakt: tel. 509-675-745)

Restauracje w Krakowie z menu wigilijnym

Restauracja Cafe Oranżeria oraz Restauracja Percheron Hotelu Kossak zapraszają na kolację wigilijną. W propozycjach są cztery menu, których ceny za osobę wynoszą od 90 do 108 zł. Można tutaj znaleźć terrinę z sandacza w limonkowej galaretce, krem z borowików z porowymi wiórkami i kwaśną śmietaną, halibut sauté podany z szarlotką ziemniaczano-jabłkową na sosie holenderskim z marchewką gotowaną w pomarańczach, sandacza na grzance z kaszy manny w otoczeniu szpinaku i sosu winnego, a także wiele innych oryginalnych potraw świątecznych. Na deser można sobie wybrać sernik z salsą śliwkowo-korzenną lub zawijaniec drożdżowy z gruszką i pomarańczą. W ofercie są również napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Restauracja na życzenie klienta może również dodać na stoły półmiski z kluskami z makiem, pierogami z kapustą i grzybami, czy ciastami świątecznymi. Kolacja wigilijna w formie bufetu lub podana na stół na półmiskach będzie nas kosztowała 110 zł za osobę (przy rezerwacji na minimum 10 osób) (Plac Kossaka 1, kontakt: tel. 12 379-59-50).

Dla osób, które nie są aż tak wymagające i wystarczy im skromny, lecz dobry posiłek wigilijny zapraszamy do restauracji Kuchnia Staropolska U Babci Maliny. Tutaj zestaw dla jednej osoby kupimy już za 30 zł. W jego skład wchodzą zupa grzybowa z makaronem łazankowym lub barszcz czerwony z uszkami z grzybami, karp lub morszczuk panierowany z ziemniakami i kapustą czerwoną, pierogi wigilijne oraz piernik. (ul. Sławkowska 17, kontakt: tel. 12 422-76-01)

Źródło: nowiny24.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na malopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto