Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karp w sosie szpinakowo-śmietanowym zwyciężył

Karolina Szubiela
Karolina Szubiela
Karp w oprawie szpinakowo - śmietanowej, karp faszerowany kaszą, szynka z karpia, salceson z tołpygi i pstrąg wędzony - to faworyci niedzielnej piątej edycji Dożynek Rybackich.

Zwycięzca niedzielnego święta rybaków i smakoszy ryb został zaserwowany przez Zajazd "Biesiada" z Bogucina. Podniebienia jury, w którym zasiedli szefowie lubelskich mediów zachwyciły także przysmaki z Firleja, Pustelni k.Opola, Siemienia i Samoklęsk.

Poza wyśmienitym karpiem w wielu odsłonach na dożynkach pięć restauracji i dziewięć gospodarstw rybackich zaprezentowało ryby smażone, wędzone, w galarecie, a wszystkie z lubelskich stawów.

- Wystawiają się tu wszystkie stawy lubelskie – zachwala właściciel Dworu Anna, Kazimierz Gajek.

Goście mogli nie tylko podziwiać dorodne okazy, ale także skosztować ryb przyrządzanych na przeróżne sposoby, na zimno i na ciepło. Na stołach pojawiły się także takie rarytasy jak rolada z łososia, wigilijna zupa rybna, pierogi z rybą i pasztet z karpia. - Było naprawdę smacznie - zachwalają członkowie jury.

Zwycięzcy tegorocznych Dożynek Rybackich wrócili do domów z dyplomami i koszami pełnymi łakoci.

od 12 lat
Wideo

Niedzielne uroczystości odpustowe ku czci św. Wojciecha w Gnieźnie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto