MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

"Karp po Strażacku" rodem z Lubelszczyzny (materiał Dziennikarza Obywatelskiego)

Paweł P.
Paweł P.
W sobotę odbyło się spotkanie opłatkowe strażaków z gminy Konopnica, połączone z konkursem kulinarnym.
Materiał Dziennikarza Obywatelskiego

W remizie OSP w podlubelskiej Konopnicy, w sobotnie popołudnie zebrała się ponad setka strażaków oraz zaproszonych gości. Wraz z tradycyjnym opłatkiem odbył się konkurs na „Karpia po Strażacku".

Przygotowane potrawy oceniało jury złożone z m.in. Posła Jana Łopatę, panią Elę Cwalinę właścicielkę restauracji Hades- Szeroka, Waldemara Sulisza wraz z małżonką Małgosią Sulisz, która to pełniła funkcję przewodniczącego. Dania były oceniane zarówno za wygląd, jak i za smak. Najlepszym okazał się karp w wykonaniu strażaków z Szerokiego.

Jak ocenił jakość zgłoszonych do konkursu potraw Waldemar Sulisz - Chciałbym aby takiej jakości dania były serwowane w lubelskich restauracjach.

Więcej o konkursie oraz o smaku karpia po Strażacku w piątkowym wydaniu Dziennika Wschodniego.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto