Materiał Dziennikarza Obywatelskiego |
W remizie OSP w podlubelskiej Konopnicy, w sobotnie popołudnie zebrała się ponad setka strażaków oraz zaproszonych gości. Wraz z tradycyjnym opłatkiem odbył się konkurs na „Karpia po Strażacku".
Przygotowane potrawy oceniało jury złożone z m.in. Posła Jana Łopatę, panią Elę Cwalinę właścicielkę restauracji Hades- Szeroka, Waldemara Sulisza wraz z małżonką Małgosią Sulisz, która to pełniła funkcję przewodniczącego. Dania były oceniane zarówno za wygląd, jak i za smak. Najlepszym okazał się karp w wykonaniu strażaków z Szerokiego.
Jak ocenił jakość zgłoszonych do konkursu potraw Waldemar Sulisz - Chciałbym aby takiej jakości dania były serwowane w lubelskich restauracjach.
Więcej o konkursie oraz o smaku karpia po Strażacku w piątkowym wydaniu Dziennika Wschodniego.
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?