Materiał Dziennikarza Obywatelskiego |
Europejski Festiwal Smaków w Lublinie to istny raj dla podniebienia. Czego tu nie ma, ciężko wyliczyć.
Wystawcy z Regionów Polski, a także z państw ościennych, prezentują zdrową żywność.
Na festiwalu można było posmakować, porozmawiać o technologii produkcji, wreszcie zakupić to i tamto z wystawionych obfitości.
Ceny? Różne:
- kiełbasy od 28 - 45 zł za kg,
- pieczywo od 3 - 20 zł , zależnie od rodzaju i wielkości,
- ryby wędzone 15 - 45 zł za kg,
- szynki polędwice pieczone i wędzone 25- 38 zł za kg,
- oscypki 10- 25 zł za sztukę.
To już III edycja festiwalu, tu liczy się dobry smak, tradycja wytwarzania żywności.
Wokół Trybunału Koronnego na Starym Mieście w Lublinie zainstalowało się istne miasteczko straganów, gdzie zainteresowanie mieszkańców Lublina nie słabło ani na chwilę...
Dowiedz się więcej o festiwalu:
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?