Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Zła temperatura grillowania...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

3. Zła temperatura grillowania

Od rozpalania przechodzimy do obróbki termicznej grillowanych potraw. Tu znowu pośpiech nie jest wskazany. Zbyt szybkie grillowanie potraw w zbyt wysokiej temperaturze, a szczególnie na otwartym ogniu jest niedopuszczane i zwyczajnie niezdrowe.
Potraw nie należy wrzucać na ruszt tuż po rozpaleniu grillach, należy poczekać aż ogień zgaśnie i węgiel, czy brykiet będzie się tlił. Tu kolejna ważna sprawa – kratki nie należy ustawiać zbyt blisko paleniska. Ani – co oczywiste - zbyt daleko.

Zobacz również

Małysz musi przełknąć kolejną gorzką pigułkę. Trener zrezygnował! A miał być sukces

GORĄCY TEMAT
Małysz musi przełknąć kolejną gorzką pigułkę. Trener zrezygnował! A miał być sukces

Letnie MP w pływaniu. Pojedynki gwiazd z legendami i grad minimów na ME

Letnie MP w pływaniu. Pojedynki gwiazd z legendami i grad minimów na ME

Polecamy

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Placek z rabarbarem jak z PRL-u. Ten wypiek znika do ostatniego okruszka

Były życzenia i kwiaty. Anna Mędryk z Hrubieszowa ma sto lat

Były życzenia i kwiaty. Anna Mędryk z Hrubieszowa ma sto lat

Ruszasz na urlop? Tego nie może zabraknąć w twojej apteczce turystycznej

Ruszasz na urlop? Tego nie może zabraknąć w twojej apteczce turystycznej