18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1) Idealna temperatura do przechowywania mięsa to około 2...
fot. Archiwum Polskapresse

Kuchenne rady: Jak przechowywać mięsa

1) Idealna temperatura do przechowywania mięsa to około 2 stopnie C. Pamiętaj, że w różnych miejscach lodówki temperatura jest inna. Warto zatem sprawdzić która półka jest odpowiednia. 2) Wędliny i pasztety przechowuj w nieco wyższej temperaturze (5 - 7 stopni C) 3) Mięso nie powinno być mokre ani leżeć w jakimkolwiek płynie. W takich warunkach bakterie rozwijają się szybciej, a co za tym idzie mięso szybciej się psuje.

Zobacz również

Wielkanocne śniadanie w Przedszkolu Samorządowym w Sędziszowie [ZDJĘCIA]

NOWE
Wielkanocne śniadanie w Przedszkolu Samorządowym w Sędziszowie [ZDJĘCIA]

Tężnia w Kamieniu gotowa! Zobaczcie jak wygląda

NOWE
Tężnia w Kamieniu gotowa! Zobaczcie jak wygląda

Polecamy

Przełomowy rok dla Wiedźmina 4. Gra wejdzie w fazę produkcyjną!

Przełomowy rok dla Wiedźmina 4. Gra wejdzie w fazę produkcyjną!

Na jakie spektakle i koncerty lublinianie mogą wybrać się w kwietniu? Sprawdź

Na jakie spektakle i koncerty lublinianie mogą wybrać się w kwietniu? Sprawdź

Wystarczy kilka łyżek, a twoje stopy ci podziękują. Oto recepta na zadbane nogi

Wystarczy kilka łyżek, a twoje stopy ci podziękują. Oto recepta na zadbane nogi