Przepis na Tagliatelle alla Papalina

Dzisiaj polecamy państwu przepis na Tagliatelle alla Papalina.

Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij
Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom



Przepis na Tagliatelle alla Papalina

Składniki:
60 g boczku wędzonego
80 g piersi z kurczaka
1/2 cebuli
4 pieczarki
20 g sera gorgonzola
100 ml śmietany 36%
20 ml białego wina
3 gniazdka makaronu tagliatelle
pieprz młotkowany

Sposób przygotowania:

Prażymy pieprz, tak, aby zaczął się dymić. Następnie zalewamy winem i gdy troszeczkę odparuje, dolewamy śmietanę, czekamy aż się zredukuje i całość odstawiamy. Na patelnię wylewamy olej, wrzucamy boczek, kurczaka, pieczarki, cebulę i podsmażamy. Pamiętajmy, że pieczarki muszą puścić wodę i odparować, żeby zmiękły. Całość zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym i zdejmując z ognia, dodajemy ser gorgonzola i mieszamy, aby się rozpuścił.
∨ Czytaj dalej

Próbujemy, doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Do sosu i mięsa dodajemy tagliatelle.



Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!


Komentarze (0)

avatar

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!

Wybierz kategorię