Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na sałatkę z grillowanych warzyw

KL, oprac.: DS
Przepis na sałatkę z grillowanych warzyw
Przepis na sałatkę z grillowanych warzyw Archiwum Czarciej Łapy
Kto chętny na przepyszną sałatkę z grillowanych warzyw?

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na sałatkę z grillowanych warzyw

Składniki:

sałata rzymska
200 ml pesto z bazylii
120 g świeżych borowików
cukinia, bakłażan
czerwona cebula
czerwona papryka
sok z połówki cytryny i skórka z całej cytryny
łyżeczka suszonej bazylii

Sposób przygotowania:

Kroimy bakłażan i cukinię w kostkę, następnie solimy i odstawiamy na ok. 20 min, aby warzywa puściły wodę. W tym czasie smażymy oddzielnie cebulę i paprykę, rwiemy sałatę do miski i polewamy pesto. Gdy bakłażan i cukina już odciekły wrzucamy je na patelnię i podsmażamy, aby nabrały koloru i zmiękły. Następnie wszystkie usmażone warzywa wrzucamy do jednej miski, ścieramy do nich skórkę z cytryny, posypujemy bazylią i polewamy sokiem z połowy cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do porwanej sałaty.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto