Przepis na rześką babeczkę z pastą miętowo-cytrynową Przepis na rześką babeczkę z pastą miętowo-cytrynową

Przepis na rześką babeczkę z pastą miętowo-cytrynową (© Archiwum Hotelu Europa)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Chociaż zbliża się jesień to orzeźwiające przysmaki są zawsze mile widziane. Dzisiaj spróbujmy przygotować pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake!

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom



Rześka babeczka z pastą miętowo-cytrynową


Składniki:
kruche babeczki do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake
twaróg półtłusty 300 g
jogurt naturalny 2-3 łyżki
świeża mięta 1 mały pęczek
skórka z jednej cytryny
szczypta kurkumy
sól do smaku
szczypta cukru
pomidorki koktajlowe do dekoracji

Sposób przygotowania:
Twaróg połączyć z jogurtem, dodać kurkumę, cukier, sól do smaku i wyrobić jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową i dokładnie wymieszać. Tartletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.



Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!



Przepisy kulinarne

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!