Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Rożki z ciasta francuskiego z kurczakiem
Filet z kurczaka gotujemy lub pieczmy kroimy w małą kostkę. Posiekany czosnek , paprykę i cebulę podsmażamy na maśle, oprószamy mąką i dodajemy mleko, i zioła prowansalskie.
Po zagotowaniu dodajemy kurczaka i ostudzamy. Z ciasta francuskiego kroimy w kwadraty 8/8 cm , nakładamy na środek farsz składamy na pół i w kostkę . Pieczemy w temperaturze 180 ' C
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?