Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na placuszki bananowe
Składniki:
jajka - 2 szt.
mąka - 400 g
mleko - pozwalające uzyskać konsystencję gęstej śmietany
banan - 2 szt.
cukier - 50 g
cukier waniliowy - torebka.
Sposób przygotowania:
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem pudrem. Wsypujemy mąkę i miksujemy. Dodajemy mleko do momentu uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z ciastem. Banany obieramy ze skórki, przedzielamy na pół i kroimy na ok. 5-cm kawałki. Banany delikatnie mieszamy z ciastem, smażymy racuszki na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?