Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Naleśniki z ciasta Feuille de brick
Farsz : migdały , cukier , żółtka ,aromat pomarańczowy , cynamon zmiksować tak aby utworzyć jednolitą masę Nałożyć na ciasto feuille de brick ( można zastąpić zwykłym ciastem naleśnikowy , ale cienko wysmażonym ) Po nałożeniu przeciąć na dwie części i smażyć na rozgrzanym klarowanym maśle aż uzyskamy rumiany kolor . Możemy podawać z różnego rodzaju musami lub owocami sezonowymi .
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?