Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na kapuśniak na wędzonych żeberkach

KL
Kapuśniak na wędzonych żeberkach
Kapuśniak na wędzonych żeberkach Archiwum
Polecamy przepis na pyszny kapuśniak na wędzonych żeberkach

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Składniki:
Wywar warzywno-mięsny:
żeberko wędzone
pietruszka, marchew, seler, ziemniaki, por

Do zupy:
kapusta kiszona
cebulka
masło
sól, pieprz
kminek, lubczyk
Sposób przygotowania:

Gotujemy wywar warzywno--mięsny (żeberko wędzone, pietruszka, marchew, seler, ziemniaki, por w kostkę) Pora wcześniej dusimy na maśle.

Gdy warzywa są miękkie, wyciągamy żeberko; ugotowane mięsko kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Dodajemy posiekaną kapustę kiszoną, podsmażoną na maśle cebulę i gotujemy około 15 minut. Dodajemy sól, pieprz, kminek, lubczyk do smaku.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto