Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym z ryżem pilaw i warzywami
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju , dodajemy ryż i gdy się zeszkli zalewamy winem a następnie bulionem po zagotowaniu wstawiamy do pieca na 20 min. 180 ' C. Indyk został przygotowany techniką sous-vide , tj. grillujemy go i gotujemy w niskiej temperaturze.
Dodajemy warzywa na sposób przez siebie najbardziej ulubiony np. gotowane na parze.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Polskie skarby UNESCO: Odkryj 5 wyjątkowych miejsc
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?