Przepis na filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym Przepis na filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym

Przepis na filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Nie masz pomysłu na obiad lub kolację. Polecamy przepis na filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym z ryżem pilaw i warzywami.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom



Filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym z ryżem pilaw i warzywami

Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju , dodajemy ryż i gdy się zeszkli zalewamy winem a następnie bulionem po zagotowaniu wstawiamy do pieca na 20 min. 180 ' C. Indyk został przygotowany techniką sous-vide , tj. grillujemy go i gotujemy w niskiej temperaturze.

Dodajemy warzywa na sposób przez siebie najbardziej ulubiony np. gotowane na parze.



Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

Przepisy kulinarne

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!