Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym

KL, oprac.: DS
Przepis na filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym
Przepis na filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym
Nie masz pomysłu na obiad lub kolację. Polecamy przepis na filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym z ryżem pilaw i warzywami.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Filet z indyka w sosie pomarańczowo - winnym z ryżem pilaw i warzywami

Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju , dodajemy ryż i gdy się zeszkli zalewamy winem a następnie bulionem po zagotowaniu wstawiamy do pieca na 20 min. 180 ' C. Indyk został przygotowany techniką sous-vide , tj. grillujemy go i gotujemy w niskiej temperaturze.

Dodajemy warzywa na sposób przez siebie najbardziej ulubiony np. gotowane na parze.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

od 7 lat
Wideo

Polskie skarby UNESCO: Odkryj 5 wyjątkowych miejsc

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto