Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na filet Mignon
Składniki:
polędwica wołowa
szpinak ( najlepiej świeży)
czosnek
słodka śmietana
ziemniaki gotowane
krem balsamino
sól, pieprz
masło
olej
Sposób przygotowania:
Świeży szpinak myjemy, rozdrabniamy dodajemy czosnek, śmietanę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą dusimy.
Cebulki podgrzewamy w kremie balsamino. Ziemniaki obsmażamy. Plastry polędwicy wołowej grillujemy a następnie lekko solimy.
Mięso układamy na gorącym szpinaku, dodajemy zrumienione ziemniaki, cebulki balsamico całość dania dekorujemy gałązkami świeżego tymianku
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?