Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na filet Mignon, z cyklu Lubelskie na talerzu

DS
Przepis na filet Mignon, z cyklu Lubelskie na talerzu
Przepis na filet Mignon, z cyklu Lubelskie na talerzu Old Pub
Tym razem w ramach cyklu "Lubelskie na talerzu" odwiedziliśmy restaurację Old Pub mieszczącą się na ul. Grodzkiej w Lublinie.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na filet Mignon

Składniki:
polędwica wołowa
szpinak ( najlepiej świeży)
czosnek
słodka śmietana
ziemniaki gotowane
krem balsamino
sól, pieprz
masło
olej

Sposób przygotowania:

Świeży szpinak myjemy, rozdrabniamy dodajemy czosnek, śmietanę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą dusimy.

Cebulki podgrzewamy w kremie balsamino. Ziemniaki obsmażamy. Plastry polędwicy wołowej grillujemy a następnie lekko solimy.

Mięso układamy na gorącym szpinaku, dodajemy zrumienione ziemniaki, cebulki balsamico całość dania dekorujemy gałązkami świeżego tymianku

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto