Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na ciasto czekoladowe

KL, oprac.: DS
Przepis na ciasto czekoladowe
Przepis na ciasto czekoladowe Archiwum Czarciej Łapy
Nic tak nie pomaga na jesienną chandrę jak dobre ciasto czekoladowe. Dlatego polecamy państwu przepis szefa kuchni restauracji Czarcia Łapa.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na ciasto czekoladowe (receptura na 10 porcji)

Składniki:
225 g ciemnej czekolady
270 g masła
4 jaja
150 g cukru
150 g mąki
pół łyżeczki stołowej soli

Sposób przygotowania:

W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z masłem. Obok mieszamy jaja z cukrem na gęstą masę. Do jajek dodajemy masę czekoladową i mieszamy powoli trzepaczką, aż masa zacznie odchodzić od brzegów miski. Później dodajemy mąkę przesianą przez sito i szczyptę soli. Gotową masą napełniamy foremki, które smarujemy masłem i obsypujemy kakao, aby się nie przykleiło. Ciasto wkładamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 12 min. Po wyjęciu ciasta z foremki, gdy je przekroimy wypłynie czekolada.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto