Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na argentyński T-bone steak alla Fiorentina
Składniki:
rostbef
rozmaryn, tymianek
czosnek
pieprz młotkowany
oliwa extra vergine
pomidor
kilka ziemniaków
Sposób przygotowania:
Stek przyprawiamy solą i pieprzem młotkowanym. Kładziemy na mięso dwie gałązki tymianku, jedną gałązkę rozmarynu i dwa ząbki czosnku na każdą stronę mięsa. W tym czasie rozgrzewamy patelnię grillową. Pamiętajmy o tym jak chcemy go wysmażyć, czy ma być krwisty czy średnio wysmażony. Mięso, które ma dwa cm grubości powinniśmy obsmażyć ok. 3 min z jednej strony i 3 z drugiej i wrzucamy je do pieca ok. 5-7 minut, aby był średni, średnio krwisty w temp. ok. 180 stopni. Wyjmujemy mięso i dodajemy grillowany pomidor oraz domowe frytki.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?