18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchenne rady: Jak przechowywać mięsa

IL
1) Idealna temperatura do przechowywania mięsa to około 2 stopnie C. Pamiętaj, że w różnych
miejscach lodówki temperatura jest inna. Warto zatem sprawdzić która półka jest odpowiednia.
2) Wędliny i pasztety przechowuj w nieco wyższej temperaturze (5 - 7 stopni C)
3) Mięso nie powinno być mokre ani leżeć w jakimkolwiek płynie. W takich warunkach bakterie
rozwijają się szybciej, a co za tym idzie mięso szybciej się psuje.
1) Idealna temperatura do przechowywania mięsa to około 2 stopnie C. Pamiętaj, że w różnych miejscach lodówki temperatura jest inna. Warto zatem sprawdzić która półka jest odpowiednia. 2) Wędliny i pasztety przechowuj w nieco wyższej temperaturze (5 - 7 stopni C) 3) Mięso nie powinno być mokre ani leżeć w jakimkolwiek płynie. W takich warunkach bakterie rozwijają się szybciej, a co za tym idzie mięso szybciej się psuje. Archiwum Polskapresse
Polecamy cenne wskazówki przygotowane przez Jana Kuronia, dotyczące przechowywania mięsa.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto