Inna sprawa, że wszystkie dania łączy jeden smak: słony. Potrawy nie należą bowiem do najtańszych, ale tak to jest z produktami reginalnymi.
Gdyby zaś ktoś chciał poszerzać swoją wiedzę kulinarną, w czwartkowym programie festiwalu zaplanowano warsztaty nalewek, prowadzone przez Hieronima Błażejaka i pokaz "Oko w oko z ośmiornicą" w wykonaniu restauracji Kardamon. W piątek zaś propozycja dla każdego, kto śledzi trendy: targi slow-food, które są ostatnio największym hitem nad Wisłą.
Europejski Festiwal Smaku 2015. Program na czwartek
10.00-18.00: Lubelscy mieszczanie obrazami z przeszłości na szkle ujęci, za pomocą fotografii XIX wieku - plac Po Farze 6
10.00-22.00: Gruzińskie Miasteczko Smaku, plac Łokietka
10.00-22.00: Jarmark Inspiracji - Stare Miasto
10.00-18.00 Ogrody Zamkowe. Wystawa i targ - dziedziniec Zamku, Muzeum Lubelskie
12.00-16.00 Leica Open Day - Galeria Sztuki Sceny Plastycznej KUL.
16.00-18.00 Warsztaty nalewek. Prowadzi Hieronim Błażejak - Caffe Trybunalska
16.00-17.00 Pokaz w wykonaniu Restauracji Kardamon, Gruzińskie Miasteczko Smaku, plac Łokietka.
17.00: Warsztaty fotografii otworkowej. Prowadzi Ryszard Karczmarski - klasztor oo. Dominikanów
17.00 Koncert Zumba Georgian etno-folk - Gruzińskie Miasteczko Smaku, plac Łokietka
18.00 Wernisaż wystawy fotografii Romana Krawczenki i Ryszarda Karczmarskiego - klasztor oo. Dominikanów
20.00 Mela Koteluk, Katie Melua, Arena Lublin
23.00 After Party po koncercie - Klub Plener
Filip Chajzer o MBTM
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?