Prawdziwą ucztą zakończyła się w piątek Ogólnopolska Konferencja "Antyczna i bizantyńska sztuka kulinarna"

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom



Koło Amatorów Antyku,działające przy Instytucie Historii UMCS, przygotowało dla zaproszonych gości degustację potraw kuchni antycznej. Dania podawały osoby przebrane w szaty z epoki.

Spróbować można było m.in. grochu z szafranem, zupy z soczewicy czy dań mięsnych takich jak żołądki z cebulą, kurczak w miodzie czy gołębie.

Po tym poczęstunku chyba nikt nie ma już wątpliwości, że starożytni wiedzieli jak dobrze zjeść.



Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

Przepisy kulinarne

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!