Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Koło Amatorów Antyku,działające przy Instytucie Historii UMCS, przygotowało dla zaproszonych gości degustację potraw kuchni antycznej. Dania podawały osoby przebrane w szaty z epoki.
Spróbować można było m.in. grochu z szafranem, zupy z soczewicy czy dań mięsnych takich jak żołądki z cebulą, kurczak w miodzie czy gołębie.
Po tym poczęstunku chyba nikt nie ma już wątpliwości, że starożytni wiedzieli jak dobrze zjeść.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?