Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na Tagliatelle alla Papalina

KL, oprac.: DS
Dzisiaj polecamy państwu przepis na Tagliatelle alla Papalina.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na Tagliatelle alla Papalina

Składniki:
60 g boczku wędzonego
80 g piersi z kurczaka
1/2 cebuli
4 pieczarki
20 g sera gorgonzola
100 ml śmietany 36%
20 ml białego wina
3 gniazdka makaronu tagliatelle
pieprz młotkowany

Sposób przygotowania:

Prażymy pieprz, tak, aby zaczął się dymić. Następnie zalewamy winem i gdy troszeczkę odparuje, dolewamy śmietanę, czekamy aż się zredukuje i całość odstawiamy. Na patelnię wylewamy olej, wrzucamy boczek, kurczaka, pieczarki, cebulę i podsmażamy. Pamiętajmy, że pieczarki muszą puścić wodę i odparować, żeby zmiękły. Całość zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym i zdejmując z ognia, dodajemy ser gorgonzola i mieszamy, aby się rozpuścił. Próbujemy, doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem. Do sosu i mięsa dodajemy tagliatelle.


Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka

Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto